Tears stream down your face I promise you I will learn from my mistakes




Nu på kvällen har jag bakat lussebullar med musik från musikhjälpen i bakgrunden.
Lussebullar
5 dl laktosfri mjölk
200g ,arlshamn mjölkfritt smör
1 g saffran ( 2 påsar)
1 Ekologiskt ägg
1 krm salt
3 dl socker
50g jäst för söta degar
ca 12 - 15 dl vetemjöl
Russin
Pärlsocker
1 Ekologiskt ägg
1. Värm mjölken i en kastrull på medelvärme, lägg sedan ner smöret så att det smälter. 2. Ta av från plattan och blanda ner saffran. 3. Häll i lite av vätskan i en bunke och smula ner jästen, häll sedan i resten av vätskan. 4. Blanda ner ägg, socker och salt, blanda sist ner mjölet. Använd gärna händerna när du rör om allt. Degen ska bli lagom kladdig. ( inte för kletig så att allt fastnar på fingrarna, då behöver du mer mjöl) 5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Knåda degen på bakbordet ( Tips är att dunka degen i bakbordet några gånger så att det inte blir några luftbubblor.) och forma till lussekatter och några bullar. 8. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 9. Låt de jäsa i ca 20 minuter. 10. Knäck ett ägg i ett glas och vispa ut det. Pensla sedan lussekatterna och lussebullarna. 11. Dekorera katterna med russin och bullarna med pärlsocker. 12. In i ugnen i några få minuter, tills de får färg. ( Tips är att kolla på undersidan av bullen) 13. FÄRDIGA!!
Pyss
Trackback