Recept på nyårsdesserten

 
Chokladfondant
200g 70% Mörk Choklad
200 g Carlshamn mjölkfritt smör
4 Ekologiska ägg
2 dl Strösocker
1 dl Kakao
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
lite salt
 
Rödvinshallon
1 dl strösocker
Ett paket frysta Hallon
3 dl Rött vin
 
Övrigt
Vaniljglass 
Kokosnötsmjöl
Carlshamn mjölkfritt smör
Chokladfondant
1. Sätt ugnen på 230 grader. 2. Smält smöret i en kastrull. 3. Ställ av från plattan och lägg ner den mörka chokladen så att den smälter, vispa runt tills den är helt smält och välblandad.Låt den sedan stå och svalna. 4. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål. 5. Vispa samman ägg och socker i en separat skål. 6. När chokladen har svalnat blanda ner den med ägg och sockerblandningen. Häll sedan ner de torra ingredienserna + lite salt. Blanda allt ordentligt. 6. Smöra portionsformar och strö över kokosmjöl så att de blir lätta att lossa. 7. Häll över smeten i portionsformarna, ca 3/4. 8. För in i ugnen i ca 7 minuter. De ska va kladdiga inuti. 
 
Rödvinshallon
1. Tina hallonen ( i mikron eller låt de stå framme i rumstemperatur, jag lät de stå framme) 2. Värm upp rödvin och socker i en kastrull. Häll sedan ner hallonen och låt det sjuda/småkoka. 
 
Lossa chokladfondanten från formarna och lägg på en tallrik med en kula vaniljglass och lägg upp hallonen bredvid
 
Hittade receptet på recept.nu, eller snarare inspirationen, ändrar ju alltid runt lite efter vad jag själv tycker. 
 
Pyss
 





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus